Participatieproces Lokale Economische Agenda

In het raadsakkoord en collegeprogramma 2022-2026 ‘Samen meer voor elkaar’ is de wens opgenomen om aan de slag te gaan met een lokale visie op het gebied van economie. Met onder meer aandacht voor brede welvaart, sociaal domein, omgevingsvisie, arbeidsmarkt, dienstverlening en samenwerking. De Lokale Economische Agenda omschrijft waar de gemeente aan werkt om de lokale en regionale economie te versterken. In samenspraak met ondernemers stelt de gemeente de economische agenda op.

Participatieproces

Bij de ontwikkeling van de agenda staan de wensen en ideeën van Nunspeetse ondernemers centraal. Het doel van het participatieproces is om op basis van input en ervaringen van ondernemers tot een passend en breed gedragen actieprogramma te komen dat recht doet aan hun behoeften en belangen.  

 

Participatiebijeenkomst 22 april

Op maandagavond 22 april is er een participatiebijeenkomst geweest in Veluvine. Ondernemers uit de gemeente Nunspeet waren aanwezig om hun input en ervaringen te delen. Aan de hand van vijf thema’s (vestigingsbeleid, duurzaamheid, toerisme en recreatie, werken en onderwijs en ondernemersdienstverlening) konden ondernemers hun wensen en ideeën delen. 

Verslag van de bijeenkomst (pdf, 2.41 MB)

Vervolg

De lokale economische agenda wordt in het vierde kwartaal naar de gemeenteraad gestuurd voor vaststelling. Daarvoor wordt de conceptagenda via deze pagina gepubliceerd en is er gelegenheid om te reageren. 

 

Contact