Elektriciteitsstation Hullerweg

In heel Nederland ligt er een grote uitdaging in de energievraag. Ook in de gemeente Nunspeet groeit de vraag naar energie. Om deze vraag aan te kunnen is er uitbreiding nodig om de energie te verplaatsten en te leveren. Hierdoor is het noodzakelijk om een nieuw elektriciteitsstation te bouwen in Nunspeet. 

Elektriciteitsstation

Een elektriciteitsstation is een groot gebouw met een schakeltuin. Hier wordt de stroom verdeeld. Voordat de stroom uit het stopcontact komt, legt het een lange weg af. Een elektriciteitsstation is een van de plekken op die weg waar de stroom langskomt. Vanaf hier wordt de elektriciteit verdeeld. Het gaat soms direct naar bedrijven, maar ook naar kleinere elektriciteitshuisjes in de buurt. Deze huisjes zorgen ervoor dat de elektriciteit bij de mensen thuis en bij de overige bedrijven komt. 

Kijk voor meer informatie over het elektriciteitsstation op de website van Liander: www.liander.nl/nunspeet

Locatie Hullerweg

Bij de keuze voor de locatie speelt de aansluiting op de verbinding met Harderwijk een belangrijke rol. Daarom is de keuze gevallen op het terrein aan de Hullerweg. De gemeente Nunspeet heeft dit terrein aangekocht met de intentie om een deel van het perceel te verkopen aan netbeheerder Liander. Vanwege de realisatie van het onderstation op deze locatie zal de bestemming gewijzigd worden en het bestaande gemeentedepot gedeeltelijk worden verplaatst.

Verslag informatieavond

Accordion item is ingeklapt

Op donderdagavond 10 oktober was er een informatieavond in het gemeentehuis over de ontwikkelingen aan de Hullerweg. Het gaat om het realiseren van een elektriciteitsstation door Liander en TenneT. Ook het verplaatsen van een gedeelte van het bestaande gemeentedepot door de gemeente valt onder de ontwikkelingen. De avond was georganiseerd vanuit de gemeente, maar ook Liander, TenneT, de GGD en specialisten op het gebied van geluid en ruimtelijke ordening waren aanwezig. 

Voor de avond heeft de gemeente persoonlijke uitnodigingen verstuurd aan omwonenden en bedrijven rondom het plangebied. Daarnaast heeft er een persbericht in de Huis-aan-Huis krant en op sociale media gestaan. Tijdens de avond werden inwoners geïnformeerd over de ontwikkelingen en konden zij aan diverse specialisten vragen stellen. Er stonden verschillende banners met informatieposters (pdf, 13.63 MB) waarbij verschillende vakspecialisten uitleg gaven. Daarnaast is er gelegenheid geboden om input mee te geven voor de verdere uitwerking.

Tijdens het inloopmoment zijn er ook zorgen geuit door omwonenden. Naast enkele specifieke vragen en zorgen gericht op individuele situaties, hadden de zorgen met name te maken met het (soort) geluid dat het elektriciteitsstation produceert. 

Vervolg

De gemeente gaat aan de slag met de vragen en zorgen die tijdens het informatiemoment zijn gedeeld. Vragen die betrekking hebben op persoonlijke situaties beantwoorden wij rechtstreeks naar de desbetreffende inwoner. 


Contact