Bezoek de stationsomgeving op de Dag van de Bouw

Zaterdag 8 juni is de Dag van de Bouw. De aannemer van de tunnels in de stationsomgeving in de gemeente Nunspeet – Van Hattum en Blankenvoort – stelt een deel van de bouwplaats open voor bezoekers.

Het gaat om het gedeelte aan de Plesmanlaan (zijde Veluwetransferium). Tussen 10.00 en 16.00 uur leidt de aannemer belangstellenden langs diverse onderdelen van het werk en geeft daar een toelichting op wat er allemaal gebeurt. Het elektrisch materieel waarmee wordt gewerkt, staat opgesteld en het is mogelijk in de bouwput te kijken waar de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers wordt gebouwd (via een trap). ProRail en de gemeente Nunspeet zijn ook aanwezig en vertellen graag meer over het project.

Het Stationshuisje op het Veluwetransferium is de ontvangstlocatie. Hier is koffie en thee aanwezig. Voor de kinderen is er een speelplek met zand, schepjes en emmertjes. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. In verband met de verkeersveiligheid is alleen het deel aan de Plesmanlaan opengesteld.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken. Een mooie kans om te verkennen hoe unieke projecten in de buurt eruit gaan zien. En om te horen wat er allemaal komt kijken bij bijvoorbeeld zo’n ingrijpende bouw als de ondertunneling van de stationsomgeving. Ook is deze dag bedoeld om toekomstige werknemers enthousiast te maken voor de diverse beroepen in de bouw en installatietechniek. Er is grote behoefte aan vakkundige medewerkers.

Let op: de locatie is niet overal even toegankelijk. Kinderen onder de 12 mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. 
 

Stationsomgeving - dag van de Bouw

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact