Herinrichten speelplekken

In 2025 gaan we een aantal speelplekken herinrichten. Ook in de jaren daarna worden speelplekken heringericht. De leeftijd en de slijtage van zowel toestellen als val-ondergronden bepalen welke plek wanneer aan de beurt is. Dit najaar worden omwonenden gevraagd mee te denken over de nieuwe inrichting van de betreffende speelplek. 

Meer informatie daarover vindt u binnenkort op deze pagina.

Onderhoudswerkzaamheden

Vanaf september 2024 gaan we aan de slag met de volgende speelplekken in Nunspeet ter hoogte van:

  • Gerbrandystraat 156 
  • Westeinde 6
  • Marconiweg 24a
  • Lugtenbergweg 33

Op al deze speelplekken worden de doelen verwijderd. Daarna wordt de grasmat vlak gemaakt en ingezaaid. Na enkele weken rust plaatsen we nieuwe doelen terug. Het trapveld aan de Marconiweg krijgt geen nieuwe doelen.

  • Electraweg (skatepark) 

Het beton van de skatebaan wordt hersteld en geïmpregneerd. De grasmat rond de skatebaan wordt aangepast en ingezaaid. 

Vervangen zand en houtsnippers

Zand in speelplekken wordt gebruikt als kattenbak en zit al snel vol onkruid. Houtschors bederft en moet regelmatig aangevuld worden. Het onderhoud is intensief en kostbaar. Daarom worden deze losse ondergronden de aankomende tijd stap voor stap vervangen door gras. 
Gras is toegankelijker voor kinderwagens, rolstoelen en rollators. Verder is gras koeler op warme dagen en gemakkelijker in het onderhoud. Om te voorkomen dat er kuilen in het gras ontstaan, leggen we rubber grasmatten onder bijvoorbeeld schommels, glijbanen en duikelrekken. 

Contact