Oplaadpunten voor auto en fiets

Gemeente Nunspeet stimuleert elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn schoon en stil wat goed is voor een gezonde leefomgeving en doordat ze geen CO2 uitstoten dragen ze niet bij aan de klimaatverandering. Daarom bouwen wij aan een dekkend netwerk van oplaadpalen in onze gemeente. Zo maken we elektrisch rijden mogelijk.

Oplaadpunten

Oplaadpunten voor uw auto

Op laadpalen.nl vindt u een kaart met alle oplaadpunten voor uw auto in de gemeente Nunspeet.

Oplaadpunten voor uw fiets

Op fietsoplaadpunten.nl vindt u een kaart met alle oplaadpunten voor uw fiets in Nederland.

Openbare laadpaal voor de auto

Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt is. In dat geval kunt u een laadpaal aanvragen via laadpaalaanvragen-oost.nl. Dat kost u niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. Op laadpaswijzer.nl kunt u een overzicht vinden van alle belangrijke kenmerken en up-to-date tarieven van de verschillende laadpassen. De laadpas van Vattenfall InCharge kunt u op alle publieke laadpalen in Nederland.

Snel laadpalen in de buurt vinden

Op laadpalen.nl vind u een overzicht van plaatsen waar u een elektrische auto kunt opladen. Ook zijn er verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vind u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijd u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Het tarief is € 0,25 per kW exclusief btw en € 0,30 per kW inclusief btw.

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?

Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden aan één laadpaal.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website InCharge.Vattenfall.nl en in de Vattenfall InCharge-app. Komt u er niet uit en heeft u nog vragen? Neem dan contact op met openbaar.laden@vattenfall.nl.

Opladen

Opladen op eigen terrein

  • Voor het plaatsen van oplaadapparatuur op eigen terrein heeft u geen vergunning nodig.
  • De gemeente heeft geen subsidies voor het plaatsen van oplaadapparatuur op eigen terrein.

Openbare oplaadpaal

Gebruik

Iedereen met een oplaadpas kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week een openbare oplaadpaal gebruiken. Alle oplaadpalen kunnen 2 auto’s tegelijkertijd opladen.

Parkeerregels

Voor een oplaadpaal gelden afwijkende parkeerregels. De plek is alleen bedoeld om te laden. Verplaats uw opgeladen auto zo snel mogelijk zodat ook anderen de oplaadpaal kunnen gebruiken.

Storingen

Bel bij een storing van een oplaadpaal het servicenummer dat op de oplaadpaal staat. De gemeente neemt geen storingsmeldingen in behandeling.

Na het opladen

Verplaats uw opgeladen auto zo snel mogelijk zodat ook anderen de oplaadpaal kunnen gebruiken.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact