Woningbouwlocatie Piersonstraat fase 1

Voor het project Piersonstraat is de gemeente van plan appartementen te realiseren op de locatie van de sportzaal Piersonstraat en later ook op locatie van de Petraschool en de peuterspeelzaal. We willen daarbij het groene karakter van het gebied behouden. 

Herontwikkeling

Het plangebied ligt tussen de Piersonstraat en de Troelstrastraat. De locatie wordt ontwikkeld omdat de Petraschool op den duur verhuisd naar het nieuwe IKC Nunspeet. De gymzaal, het voetbalveld, de Petraschool en de Peuterspeelzaal horen bij het plangebied. Dit gebied wordt in 2 fases ontwikkeld. De eerste fase zal de sportzaal en het voetbalveld beslaan. In de 2e fase worden de Petraschool en de peuterspeelzaal herontwikkeld. 

De gemeente Nunspeet werkt samen met de woningbouwcoöperatie Omnia Wonen aan de ontwikkeling van appartementen in een groene omgeving. Bij het project Piersonstraat fase 1 gaat het om de bouw van appartementen (inclusief het aanleggen van parkeren en opknappen van de openbare ruimte, op de locatie van de gymzaal aan de Piersonstraat). Deze appartementen zijn bedoeld voor senioren, starters, alleengaanden/alleenstaanden, kleine gezinnen en/of eenouder gezinnen op de woningmarkt.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een beeldkwaliteitsplan voor deze locatie. Hierin worden de belangrijkste uitgangspunten voor de locatie vastgesteld. 

Uitgangspunten beeldkwaliteitsplan

Er wordt op dit moment gewerkt aan een beeldkwaliteitsplan voor deze locatie. Hierin worden de belangrijkste uitgangspunten voor de locatie vastgesteld. Dit zijn de uitgangspunten tot nu toe:  

  • Er worden appartementen gerealiseerd op het plangebied. 
  • Er is veel aandacht voor de openbare ruimte, het groen en de parkeerplaatsen om de appartementen heen. 
  • De doelgroep zijn voor senioren, starters, alleengaanden/alleenstaanden, kleine gezinnen en of één ouder gezinnen. Deze doelgroepen zijn gekozen om de doorstroom op de huizenmarkt te bevorderen. 
  • Het project is in 2 fases ingedeeld omdat het gebouw van de Petraschool en de peuterspeelzaal pas ontwikkeld worden als het IKC afgebouwd is. 
     

Let op: bovenstaande uitgangspunten kunnen nog veranderen na de inloopavond op dinsdag 28 mei in de sportzaal aan de Piersonstraat. 
 

Inloopavond op 28 mei

Op dinsdag 28 mei 2024 organiseren wij een inloopavond over de herontwikkeling van de Piersonstraat. Deze avond wordt gehouden in de sportzaal aan de Piersonstraat 48 in Nunspeet. Tijdens deze avond kunt u tussen 17.00 en 20.00 uur meepraten over de herontwikkeling van het plangebied aan de Piersonstraat in Nunspeet. Waar moeten we, volgens u, rekening mee houden bij de herontwikkeling van het gebied? Dat horen we graag. Ook kunt u meepraten over andere relevante zaken die spelen in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan: de verhuizing van de Petraschool, verkeer en parkeren, de buitenruimten en sport in de wijk. Hierover kunt u in gesprek met de gemeente. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.  

Kunt u niet op 28 mei?

Kunt u niet op dinsdag 28 mei, maar wilt u wel graag informatie of meepraten? Laat dan voor zaterdag 1 juni uw reactie of vraag dan achter via het formulier hieronder. 

Velden met een * zijn verplicht.

Contact